-ČOČKA
Čočka má téměř nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí semen, tak jejich barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Semena čočky se vaří poměrně krátce, zejména mČočka na talíři - bohatý zdroj rostlinných bílkovin ...
Čočka je dokonalým zdrojem energie, rostlinných bílkovin, zinku, železa, vitamínů B a dalších živin, které naše tělo nutně potřebuje. Hlavní výhodou čočky oproti jiným luštěninám - vaří se mnohem kratší dobu. Tak proč ji do jídelníčku nezařadit častěŽij s chutí | Facebook
Černou čočku pořádně opereme, dáme do většího hrnce a zalijeme vodou, tak aby byla čočka ponořená. Začneme vařit. Čočka se vaří cca 30 minut a není potřeba ji předem namáčet. Pokud je potřeba a všechna voda se vyvaří, tak vodu přilijeme. Mezitím co sČočka jedlá | Lens esculenta pěstování -
V Indii sečočka vaří se zeleninou a dochucuje se nejrůznějším kořením. U nás se rostlina příliš nepěstuje. Je náročná na stanoviště. Do ČR se dováží z Kanady. Přesto si našla své příznivce na zahrádkách nebo v teplejších oblastech, kde se pěstuje na Čočka na kyselo -
Tomu se dá předejít tím, že se právě do vody, v níž se vaří, přidává kromě majoránky třeba saturejka, bazalka, nebo kousek mořské řasy. Anebo se hned po začátku varu čočka zchladí studenou vodou a dá se vařit ve vodě nové.Červená čočka na talíři -
Červená čočka se řadí mezi luštěniny, přesněji je to nejlépe stravitelná luštěnina, a jelikož nenadýmá, je vhodná i pro malé děti. Druhou její velikou výhodou je, že se nemusí namáčet, přesto je její příprava velmi rychlá, počítá se zhruba tak 20 minJak se vaří červená čočka? - Online Poradna Zdarma ...
Vaří se jako ta bílá? Vítáme tě na stránkách Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí. Neváhej a registruj se!>>zde ... Jak se vaří červená čočka?Čočka Hummus - recepty - 2019 -
V pánvi dejte vodu, dokud se vaří, přidejte čočku a snižte teplo. Vařte na mírném ohni, dokud se tekutina neabsorbuje méně za 15 minut. Vypusťte čočku s odlitkem r. Nechte vychladnout půl hodiny. Pokud jsou při pokojové teplotě, umístěte je do řezačkČočka - nejoblíbenější z luštěnin
Drobnozrnná čočka pochází z Asie, velkozrnná z okolí Středozemního moře, odkud se postupně rozšířila i do Evropy. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí semen, tak jejich barvou - vedle v Česku nejrozšířenější hnědé a dnes stále populárMUJADDARA: Levantská čočka s rýží a smaženou cibulkou ...
Zatímco se vaří čočka s rýží, vezměte si malou pánev a rozehřejte na ní vrstvu oleje. Nakrájejte druhou cibuli na plátky a pomalu smažte na nižší teplotu na oleji, dokud cibule nezkaramelizuje a nebude hnědá. Chce to trpělivost a cibuli pravidelně pr