-ČOČKA
Čočka má téměř nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí semen, tak jejich barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Semena čočky se vaří poměrně krátce, zejména m
Čočka na talíři - bohatý zdroj rostlinných bílkovin ...
Čočka je dokonalým zdrojem energie, rostlinných bílkovin, zinku, železa, vitamínů B a dalších živin, které naše tělo nutně potřebuje. Hlavní výhodou čočky oproti jiným luštěninám - vaří se mnohem kratší dobu. Tak proč ji do jídelníčku nezařadit častě
Žij s chutí | Facebook
Černou čočku pořádně opereme, dáme do většího hrnce a zalijeme vodou, tak aby byla čočka ponořená. Začneme vařit. Čočka se vaří cca 30 minut a není potřeba ji předem namáčet. Pokud je potřeba a všechna voda se vyvaří, tak vodu přilijeme. Mezitím co s
Čočka jedlá | Lens esculenta pěstování -
V Indii sečočka vaří se zeleninou a dochucuje se nejrůznějším kořením. U nás se rostlina příliš nepěstuje. Je náročná na stanoviště. Do ČR se dováží z Kanady. Přesto si našla své příznivce na zahrádkách nebo v teplejších oblastech, kde se pěstuje na
Čočka na kyselo -
Tomu se dá předejít tím, že se právě do vody, v níž se vaří, přidává kromě majoránky třeba saturejka, bazalka, nebo kousek mořské řasy. Anebo se hned po začátku varu čočka zchladí studenou vodou a dá se vařit ve vodě nové.
Červená čočka na talíři -
Červená čočka se řadí mezi luštěniny, přesněji je to nejlépe stravitelná luštěnina, a jelikož nenadýmá, je vhodná i pro malé děti. Druhou její velikou výhodou je, že se nemusí namáčet, přesto je její příprava velmi rychlá, počítá se zhruba tak 20 min
Jak se vaří červená čočka? - Online Poradna Zdarma ...
Vaří se jako ta bílá? Vítáme tě na stránkách Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí. Neváhej a registruj se!>>zde ... Jak se vaří červená čočka?
Čočka Hummus - recepty - 2019 -
V pánvi dejte vodu, dokud se vaří, přidejte čočku a snižte teplo. Vařte na mírném ohni, dokud se tekutina neabsorbuje méně za 15 minut. Vypusťte čočku s odlitkem r. Nechte vychladnout půl hodiny. Pokud jsou při pokojové teplotě, umístěte je do řezačk
Čočka - nejoblíbenější z luštěnin
Drobnozrnná čočka pochází z Asie, velkozrnná z okolí Středozemního moře, odkud se postupně rozšířila i do Evropy. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí semen, tak jejich barvou - vedle v Česku nejrozšířenější hnědé a dnes stále populár
MUJADDARA: Levantská čočka s rýží a smaženou cibulkou ...
Zatímco se vaří čočka s rýží, vezměte si malou pánev a rozehřejte na ní vrstvu oleje. Nakrájejte druhou cibuli na plátky a pomalu smažte na nižší teplotu na oleji, dokud cibule nezkaramelizuje a nebude hnědá. Chce to trpělivost a cibuli pravidelně pr